ÖZEL BAĞÇELİEVLER DİŞ POLİKLİNİĞİ OLARAK ASIL FELSEFEMİZ MÜMKÜN OLAN HER DURUMDA MEVCUT DİŞLERİNİZİ KURTARMAKTIR.
Diş çekme, dişi çene kemiği yuvasından çıkarmayı içeren bir işlemdir. Eğer bir diş çekme işlemi bekliyorsanız, bu size korkutucu ve endişe verici gelebilir. Amacımız diş çekme işlemini basitleştirmek ve mümkün olduğunca konforlu hale getirmektir. Kliniğimizdeki uzmanlar, sizi işlem süreci hakkında detaylı bilgilendirecek böylece yaklaşan randevunuz için iyi bilgilendirilmiş bir seçim yapmanıza yardımcı olacaklar.
çoğu zaman, kırıklık yaşamış veya ciddi çürüme gösteren dişler, dolgular, kaplamalar veya diğer tedaviler gibi diş hekimliği müdahaleleri ile ele alınabilir. Ancak bazı durumlarda hasar çok büyük ve onarılamazsa, diş hekimimiz en uygun işlem olarak çekimi tavsiye edebilir.
Düşünmeniz gereken iki farklı çekim prosedürü bulunmaktadır:
Basit bir çekim genellikle ağız boşluğunda görünen bir diş üzerinde gerçekleştirilir. Bu çekimler genellikle genel diş hekimleri tarafından yapılır. Basit bir çekimde diş hekimimiz, dişi ve çevresindeki diş etini uyuşturmak için lokal anestezi uygular. Ardından, bir “elevator” olarak bilinen aleti kullanarak dişi nazikçe sallar ve dental forceps ile çeker.
Cerrahi bir çekim, genellikle dişi diş eti seviyesinde kırılmış veya tamamen ağız boşluğuna çıkmamış (impact diş) daha karmaşık bir işlem için kullanılır. Cerrahi çekimler genellikle ağız cerrahlarımız tarafından yapılır, ancak genel diş hekimlerimiz de bunları gerçekleştirebilir. Cerrahi bir çekim sırasında, diş hekimimiz veya ağız cerrahımız alttaki dişe ulaşmak ve onu çıkarmak için diş etinde küçük bir kesim yapar. Bazı durumlarda, dişi çıkarmak için çevresel kemik bir kısmının çıkarılması veya dişin kendisinin bölünmesi gerekebilir.
Üçüncü büyük azı dişleri olup 17-21 yaş arasında en geç süren dişlerdir. çenede yeterli yer olduğunda ve doğru pozisyonda sürdüğünde yiyeceklerin çiğnenmesinde yardımcı olurlar ancak bu tablo nüfusun çok az bir yüzdesinde gerçekleşmektedir. Geri kalan büyük çoğunlukta durum tam tersi olup genellikle çekilmesi gerekmektedir.
Yirmi yaş dişlerinin çekilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, sürebileceği alan çok yeterli olmadığından diğer dişleri sıkıştırıp çapraşıklık oluşmasına yol açmasıdır. Aşırı çapraşık dişler bakterilerin saklanabileceği alanlar oluşturarak temizlenebilmesini ve diş ipi kullanılmasını zorlaştırmaktadır.
Ayrıca çene içerisinde yeterli yer olmadığında gömülü kalarak enfeksiyon, şişlik ve ağrı oluşumuna sebep olabileceğinden çekilmesi uygun görülebilmektedir.
Gülüşünüzü güzelleştirmek için hazırız. Hemen randevu almak veya daha fazla bilgi için bizi arayın. Sağlıklı gülüşler için sizi bekliyoruz.